Erstatning for lungeskade

Har jeg krav på erstatning hvis jeg har fått en lungeskade?  

Øystein Helland

Øystein Helland

Partner og daglig leder

Se hele profilen

Erstatningstesten

Du kan ha krav på erstatning!

Hva er en lungeskade?

Erstatning for lungeskade! En lungeskade er en skade som oppstår ved akutt påvirkning av pusteorganet ved for eksempel bruk av plantevernmidler, at man blir utsatt for branngasser, sveise- og loddegasser, kloakgasser, stridsgasser, nitrøse gasser ( for eksempel silogasser og avgasser fra isbehandlingsmaskiner i ishaller) og nevrotoksiske (hydrogensulfid) gasser med mer.

En lungeskade kan også være en «mekanisk» påført skade som følge av en plutselig ytre hendelse, for eksempel punktert lunge som følge av slag mot brystkassen.

Hva må jeg gjøre hvis jeg får en lungeskade?

Har du blitt skadet er det viktig å melde fra så snart som mulig til de aktuelle forsikringsselskapene. Er lungeskaden påført i forbindelse med arbeid, må skaden også meldes til NAV og eventuelt til Arbeidstilsynet.

Her kan du lese mer om erstatning ved yrkesskade  og erstatning ved yrkessykdom.

Har jeg krav på erstatning for lungeskade etter en trafikkulykke?

Har du blitt påført en lungeskade i forbindelse med en trafikkulykke, vil du kunne ha krav på erstatning fra bilansvarsforsikringen til det skadevoldende kjøretøyet.

Tilsvarende kan du ha krav på erstatning derom ulykken har skjedd i forbindelse med transport med jernbane, trikk, båt eller fly.

Les også: Dette bør du vite hvis du blir skadet på tog

Har jeg krav på erstatning for lungeskade på jobb?

Har du blitt påført en lungeskade under arbeid, vil du være omfattet av arbeidsgivers yrkesskadeforsikring.

Les også: Nils Olav fikk kreft av asbest på jobben

En varig lungeskade som er påført som følge av en plutselig og uventet ytre hendelse, kan også utløse erstatning blant annet under ulykkesforsikringer og reiseulykkesforsikringer.

Er lungeskade godkjent som yrkesskade hos NAV?

Ja. Hvis lungeskaden skjedde på jobb for arbeidsgiver på arbeidsstedet, og er et resultat av en ulykke, så kan du søke NAV om godkjennelse av skaden som yrkesskade. Hvis du får et vedtak fra NAV på at du har en «godkjent yrkesskade» vil du automatisk få fordeler i NAV-systemet.

Du kan blant annet slippe å betale egenandel ved behandling hos lege eller fysioterapeut ved å vise frem vedtaket om «godkjent yrkesskade».

Som hovedregel kan du også få dekket utgifter til tannlege, legemidler og spesielt medisinsk utstyr. Du kan også ha rett til ménerstatning fra NAV.

Les også: Slik søker du om yrkesskadeerstatning fra NAV
Les mer: Slik vurderer NAV om du har en yrkesskade

Hvorfor bør jeg velge Advokatfirmaet Helland Ingebrigtsen?

Gjennom snart 30 år har våre klienter fått utbetalt flere milliarder kroner i erstatning. Våre advokater har bistått mange klienter etter lungeskade med gode resultater.

Vi tilbyr alltid gratis vurdering av din erstatningssak. Ta kontakt med oss i dag.

Bilde til kontaktskjema Lene

Ønsker du gratis samtale med advokat?

+47 67 23 46 90

Fyll ut skjemaet under

Dette nettstedet benytter cookies for sporing og annonsering. Les vår personvernserklæring her.