Erstatning for nakkeskade

En nakkeskade kan blant annet være bruddskader, nervevevsskader, bløtdelsskader og andre følgeskader etter et traume.

Pain in the back

Erstatning for nakkeskade? En bløtdelsskade kan innebære at leddbånd, muskler, muskelfester, ligamenter og/eller sener er forstrukket eller overrevet. Også skader i leddkapsler og mellomvirvelskiver regnes som bløtdelsskader.

Nakkesleng eller whiplash er ikke en skade i seg selv, men en skademekanisme, det vil si at hodet får et kraftig og uventet kast bakover og deretter et tilsvarende kast forover. Den energien som da utløses i nakken kan i noen tilfeller føre til varige skader.

Nakken kan også skades uten at det har vært en nakkesleng eller en whiplashmekanisme involvert, som for eksempel ved frontkollisjoner, slag og kutt, i forbindelse med vold, stupeulykker (kompresjonsskader), skiulykker og så videre.

Nakkeskade kan gi en rekke ulike symptomer, slik som blant annet nakkesmerter og nakkestivhet, hodepine, smerter og stivhet i skuldre, armsmerter, kjevesmerter, ryggsmerter, svimmelhet, synsforstyrrelser, tinnitus og parestesier ut i armene og hendene.

Nakkeslengskader skjer som oftest i forbindelse med trafikkulykker med påkjørsler bakfra, og ved sidekollisjoner. Men også i forbindelse med sportsulykker kan nakkesleng føre til alvorlige og varige skader. Nakkesleng kan i noen tilfeller føre til hodeskader.

Det kreves ikke at det kan påvises objektive funn, for eksempel ved MR- eller røntgenundersøkelse, for at skadelidte kan ha krav på erstatning for nakkeskade.

En kronifisert nakkeskade er ofte en alvorlig personskade, og kan potensielt gi høye beløp i erstatning.

Dersom skaden skyldes en ulykke med bil eller annet transportmiddel, eller dersom skaden skjer i forbindelse med arbeid, vil det normalt være et forsikringsselskap som kan holdes ansvarlig for skaden.

Også privatpersoner kan ha ansvarsforsikring som kan komme til anvendelse dersom de skader en annen person. Dine utgifter til advokat vil da normalt bli dekket av det ansvarlige forsikringsselskapet.

Hvorfor bør jeg velge Advokatfirmaet Helland Ingebrigtsen?

Gjennom snart 30 år har våre klienter fått utbetalt flere milliarder kroner i erstatning.

Vi har bistått mange med nakkeskade etter ulykker, og tilbyr alltid gratis vurdering av din erstatningssak. Ta kontakt med oss i dag.

Bilde til kontaktskjema Lene

Ønsker du gratis samtale med advokat?

+47 67 23 46 90

Fyll ut skjemaet under

Dette nettstedet benytter cookies for sporing og annonsering. Les vår personvernserklæring her.